Oj, vad tiden går snabbt. Mycket på gång så jag har inte riktigt hunnit med att uppdatera och berätta. Men nu är saker så långt på väg att flygbiljetterna borde bli fixade snart, en stipendieansökan är insänd, konstprojekts delen som börjar allt mera klarna och första diskussionerna med pressen har inletts. Så det händer nog saker.

Som det nu ser ut så kommer jag, Hanna och Malin att resa ner till Tel Aviv måndagen den 28september. Malin kommer att vara med i ungefär en månads tid och gå med oss från Dan i norr till Tel Aviv. Hanna kommer att vara med hela resan. Vilket känns underbart, både ur den synvinkel att jag vet att jag inte är ensam, men också för att jag då får förmånen att få med mig någon som kan hebreiska! Suveränt! Sedan vet jag inte vem mera som kommer att komma och gå med oss under olika delar av resan. Jag borde kanske nappa i folk och be dem bestämma sig så småningom. Inte för att det egentligen är någon panik, skulle bara annars vara intressant att veta, typ.

Ytterligare en stipendieansökan sände jag iväg idag. Kanske bättre lycka nu då projektet börjar bli mera strukturerat och definierat. Hittills har det nog låtit ganska luddigt då jag försökt förklara. Men nu tycker jag åtminstone själv att jag börjar få pejl på vad som är på gång. Lite i varje fall. Men sedan är ju frågan om jag lyckas förklara så någon annan förstår också.Håll tummarna i varje fall. För den ekonomiska delen av projektet är nog kanske den mest vaga.

Den konstnärliga delen av projektet har nog hittills också känts mycket vag och osäker, men nu tror jag att jag vet vad jag vill göra. Hoppas bara att det också är praktiskt genomförbart. Jag vill på ett visuellt sätt undersöka hur folk där ser på begreppen ”nation” och kanske ännu mera ”hemland”. Det genom att be dem i bild illustrera sin personliga version av begreppet, med tavelkritor på asfalt eller annan lämplig yta som råkar finnas till hands, och sedan fotograferar jag av ”verket”. Gärna skulle jag också att be människor som deltar att förklara sin bild och banda in den diskussionen. Men tror jag borde prata med Hanna eller andra som känner landet bättre om de tror det är möjligt att be folk där göra en sådan sak. Sen skulle jag också själv skriva ner tankar och funderingar, fota och kanske skissa, för att sedan på våren sammanställa allt materialet till en utställning.

För par veckor sedan var jag också i kontakt med Vasabladet i samband med en annan sak, då jag tog mod till mig och frågade om de hade intresse av vandringen. Visst var de intresserade, men saken lämnade smått öppen. Tills jag två dagar senare får läsa i tidningen att jag ska skriva rapporter åt dem i höst från Israel. Intressant 🙂 ! Vi ska diskutera vidare vad det i praktiken betyder och så tror jag att jag ska be dem om hjälp med lite knepiga tekniska saker.

Så ni ser. Saker är på gång. Mer än det här också, men få ta det en annan gång.

Annonser