Stigen mot Mezni Louka var oändligt vacker, halvvägs upp på klippbranten. Nedanför våra fötter oändliga stup, ovanför lodräta klippväggar. Efter Mezni Louka blev leden tuffare, efter en våldsamt brant skogsbacke gick vi vidare längs en ås. Planen var att se ruinerna av borgen Saunstejn, men då vi såg var den låg övergav vi tanken. Högt, högt uppe på en lodrät klippa med bar en smal stege som ledde upp. Vi suckade och gick vidare.

I går gjorde vi ett nytt försök med borgruinerna vid Falkenstejn. Visade sig vara ännu värre. Också den var belägen uppe på ett horibelt klippblock. För att ta sig dit upp måste man klättra i en 40cm spricka i klippan där någon slänt en trästock där man kapat av kvistarna så en form av stege bildats. Sedan fanns några behjälpligt uthuggna minimala trappsteg i klippan. Såg livsfarligt ut. Vi gav upp bara vid åsynen.

Men i morgon ska vi göra ytterligare ett försök då blir det Tolstejn. Den måste vi ju bara komma oss upp på. Finns en mängd ruiner av små borgar från 13-, 1400-talet uppe på tvärbranta klippor här. Förstår inte hur man i tiden lyckats bygga nått på sådana ställen.

Vandringen har annars gått bra. Landskapet har vart efter hand förvandlats från vilda klippor till ett böljande kulturlandskap med många små pittoreska byar. Visst börjar det kännas i kroppen att vi varit på gång några dagar redan. Det gör små ont lite här och var. Men vi smörjer, plåstrar och pudrar så går det nog bra. Och god mat äter vi. Frukost oftast på restaurang med ägg och bacon, sedan lunch endera som picknick i naturen eller något lätt på restaurangen i nästa by, kvällsmålet likadant möjligen något stadigare rejäl tjeckisk husmanskost. Känns som lyxliv att bara kunna gå från by till by genom underbar natur, från restaurang till restaurang.

Idag åt vi här nere i byn på en liten familjerestaurang. Kycklingschnitzel med franskpotatis och grönsaker, 0,5liter öl åt mig, cokis åt R och en stor glassportion som vi delade + en kaffe åt mig = 317Kc, dvs ca 13€ totalt för båda och gott var det. Lyxliv alltså.

Gick inte så långt idag. Var trötta i benen och sov senaste natt lite smådåligt i tältet. Klockan var en 18-tiden då vi kom oss hit upp på Jedlova Hora, 775 möh. Här finns ett gammalt utkikstorn och en restaurang/hotell med övernattning för 350 Kc /pers. Standarden på rummet är kanske inte den högsta men ändå ganska mysigt, ok sängar och fungerade dusch. Nått mycket mer än så behöver vi inte. Värden låste restaurangen kl. 20 och körde hem. Vi är de enda kvar här uppe på kullen. Tyst och lugnt. Skönt sova inne i en säng efter två nätter i tält.

Annonser