Det var en vacker 5km lång vandring hit från Hrensko. Ganska brant stigning ställvis, men gammal stenlagd väg så behaglig vandring ändå. Skogen, klipporna, allt är i en helt enormt grön färg, frodigt bara. Sitter nu med en kaffe under stenporten. Växlande mulet och inte alltför varmt, bara skönt.

Har en ca 15kg packning på ryggen. Känns nog, men går nog bra. Skönt att vara igång igen. Har längtat till det här. Trivs med tanken att allt jag behöver har jag med mig. Inte akut beroende av någon. Kan ta dagen som den kommer och bara njuta av livet, rörelsen av vandringen och de små underbara detaljerna i omgivningen.

Siktar nu på att gå vidare till Mezni Louka, 6km dit. Sen ska vi försöka komma oss före kvällen till Vysoka Lipa. Borde vara totalt en 10-11 km dit. I nödfall stannar vi i Mezni Louka. Saknar lite min tyska här. Den har rostat så pass att jag har svårt att hitta ord. Men det är nog tyska fram om engelska som gäller här. Men det går ganska bra att kommunalisera med en vild blandning av par ord tjeckiska, lite tyska, lite engelska och en del kroppsspråk.

Annonser